Duminică, 08 Septembrie 2019 19:03

ITO s-a mutat în ultima zi a evenimentului la Mănăstirea Maglavit

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) s-a mutat în ultima zi a evenimentului la Mănăstirea Maglavit. Acolo, cei 4.000 de tineri au participat la slujba de sfințire a bisericii și la Sfânta Liturghie. Din soborul de arhierei a făcut parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Cuvântul de învăţătură a fost susţinut de Episcopul Ignatie al Hușilor care le-a vorbit tinerilor despre frumusețea interioară din ce în ce mai deficitară „într-o lume de fotomani”.

Preasfinția Sa a vorbit despre frumos prin raportare la modelul de frumusețe interioară prin excelență al Maicii Domnului. Ierarhul a atras atenția asupra interesului crescut pentru frumusețea exterioară în societatea actuală și pe rețelele de socializare.

„Frumosul nu este opusul urâtului, ci este opusul lipsei de sens”, a spus PS Ignatie.

„Suntem într-o lume de fotomani. Fotografiem, postăm pe conturile noastre de pe rețelele de socializare. Dacă se uită cineva pe Instagram, și tinerii știu lucrul acesta, toate fotografiile sunt perfecte, rotunde, n-au niciun cusur, absolut nimic.

De ce? pentru că sufletul acelui tânăr și al nostru al fiecăruia caută perfecțiunea, caută frumusețea interioară. Din păcate, se axează prea mult pe frumusețea exterioară”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a spus că „Maica Domnului constituie cu precădere pentru tineri și pentru fiecare dintre noi un model de frumusețe și de dragoste desăvârșită”.

„Maica Domnului este modelul de frumusețe prin excelență. De ce? În viața Maicii Domnului vedem atâta așezare, atâta liniște. Nu este nimic strident. Nu iese nimic în evidență. Viața Maicii Domnului este una care s-a consumat în deplină smerenie, la umbra lui Hristos”.

La finalul slujbei a avut loc ceremonia de închidere a ITO 2019 și predarea ştafetei delegaţiei care va organiza următoarea ediție a evenimentului: Arhiepiscopia Timişoarei.

Sursa: basilica.ro

Citit 3368 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2019 19:06

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube