Imprimă această pagină
Luni, 06 Noiembrie 2017 13:55

Ierarhul mehedinţenilor la hramul Parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril" din Reşiţa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 8 noiembrie, Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei împreună cu Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, vor participa la Hramul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Reşiţa. În biserica parohială, ierarhii vor fi înconjuraţi de un sobor de preoți și diaconi.

 

Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeşului.

Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Reşiţa a fost ridicată în anul 1872 şi se află în centrul civic al municipiului Reşiţa. În anul 1985 autorităţile comuniste au translatat 55 de m locaşul de cult şi l-au înconjurat de blocuri.

Prezent la un alt eveniment din această parohie Preasfinţitul Părinte Lucian spunea:

"Știm din spusele martorilor oculari și a preoților care au păstorit Reșița în anii ’80, că toată comunitatea din acest municipiu și mai ales credincioșii care au aparținut de această parohie, s-au opus demolării acestei biserici, care se dorea dărâmată de către autorităţile comuniste în anul 1978. Ne bucurăm că astăzi, chiar dacă nu a fost zi de sărbătoare, au fost foarte mulți credincioși la biserică, la acest locaș de cult într-adevăr vechi, dar nou, din punct de vedere al vieții spirituale"

 

Citit 1479 ori