Imprimă această pagină
Marți, 13 Noiembrie 2018 19:19

Hramul singurei biserici închinată Sfântului Ioan Gură de Aur din Episcopia Severinului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica Ortodoxă a prăznuit astăzi 13 noiembrie, pe Sfântul Ioan Gură de Aur reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice şi elocinţei creştine.

Fiind unul dintre cei trei mari Sfinţi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbaţi împreună la 30 ianuarie, Sfântul Ioan a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lăcaşuri de cult. Între acestea se numără şi biserica severineană de pe Calea Târgu Jiului, care şi-a serbat patronul spiritual.

Parohia este păstorită de preotul paroh Adrian Căpitănescu. La slujba din ziua hramului a participat și o delegaţie de la centrul eparhial, condusă de părintele Inspector Bisericesc Ionuţ Ştefan, dar și numeroși preoți de la mai multe parohii învecinate. Soborul de preoţi a slujit sub protia părintelui arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul Mănăstirii Topolnița din Episcopia Severinului și Strehaiei, care a rostit și un cuvânt de învățătură la finalul Sfintei Liturghii.

Răspunsurile liturgice au fost date de catre membrii grupului psaltic Sfântul Mare Mucenic Gheorghe de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Parohia ortodoxă Calea Târgu Jiului a luat fiinţă în anul 2007 cu scopul de a asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii din zona de est a municipiului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007 în anul închinat Sf. Ioan Gură de Aur. În cinci luni s-a reuşit ridicarea demisolului acestui sfânt lăcaş de cult, folosit ca paraclis până la terminarea și sfințirea bisericii în data de 8 octombrie 2017. Biserica din parohia "Calea Tg. Jiului" este singura din Eparhia Severinului şi Strehaiei aşezată sub purtarea de grijă a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Citit 5502 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 11:55

Media

Galerie de imagini