Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 12:47

Episcopia Severinului a gazduit cercul de istorie Amicii Istoriei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Episcopia Severinului și strehaiei a găzduit sâmbătă 14 aprilie 2019 cercul de istorie “Amicii istoriei” sub îndrumarea profesorului de istorie Romeo Popa, actualul inspector școlar la disciplina istorie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Referatele au fost pregătite de către copii, iar locația a fost aleasă de către copii împreună cu profesorul lor, lecția de istorie desfășurându-se în prima parte în sălile pictate ale Episcopiei Severinului și strehaiei unde copiii au putut vedea scene din istoria poporului român pe care le-au învățat la ora de istorie dar și la ora de religie.

Iată că de această dată ora de istorie desfășurată aici la Episcopia Severinului și strehaiei a legat foarte frumos cunoștințele istorice cu cele religioase, profesorul de istorie Romeo Popa explicându-le cadrul istoric în care s-a desfășurat martiriul Sfinților Brâncoveni scenă pictată pe unul dintre pereții interiori a Episcopiei Severinului și Strehaiei.

După explicarea scenelor din istoria neamului românesc și legătura lor cu Episcopia Severinului și Strehaiei, Amicii istoriei au vizitat Paraclisul Episcopiei, iar mai apoi au mers în sala muzicii bizantine unde sunt pictați marii protopsalti cunoscuți. Aici domnul Mihai Corcodel, consilier cultural al Episcopiei Severinului și strehaiei și absolvent al Universității de Muzică București secția Muzică Bizantină, le-a explicat câteva noțiuni generale despre muzica bizantină și despre cum a apărut ea precum și despre protopsaltii care sunt pictați pe zidurile aceste încăperi.

De aici „Amicii istoriei” au mers într-una dintre sălile Episcopiei unde au susținut referatele pregătite pe tema legată de Patimile și Învierea Domnului și cadrul istoric în care sau desfășurat elevii alegând această temă pentru că se apropie sărbătoarea învierii Domnului.

Acest cerc de istorie numit ”Amicii Istoriei” a apărut la sfârșitul anului 2016 din dorința elevilor de a cunoaște cât mai multe despre istoria neamului românesc și a popoarelor învecinate, iar domnul profesor văzând dorința lor de a avea cât mai multe cunoștințe, le-a propus ca să se întâlnească în afara orelor de curs să discute mai pe larg despre aceste evenimente istorice care sau petrecut de-a lungul timpului și au ales ziua de sâmbătă în care să se întâlnească preț de câteva ore pentru a dezbate anumite teme și a susține referate pentru ca să își fixeze aceste informații cât mai bine.

Acest cerc de istorie s-a desfășurat neîntrerupt de la apariția sa din 2016 în fiecare sâmbătă și ajungând ca în acest an să fie participanți elevi de la trei școli din Drobeta Turnu Severin.

Amicii istoriei au făcut și mici excursii au vizitat locuri încărcate de istorie care mărturisesc evemimente petrecute în istoria poporului nostru precum și a popoarelor învecinate.

Citit 4104 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 10:04

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube