Imprimă această pagină
Joi, 04 Aprilie 2019 21:08

Duminica a IV-a din Post - Liturghie arhierească la Catedrala Episcoplă

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Împlinind o frumoasă tradiţie a slujirilor duminicale în Postul Paştilor, şi în duminica a IV-a a Postului, a Fericirilor, închinată Sfântului Ioan Scărarul, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

După cum ne învață Biserica, Fericirile prezintă în modul cel mai sintetic viața duhovnicească a omului. Ele sunt o introducere la învățăturile Mântuitorului Hristos. În Liturghia Ortodoxă Fericirile sunt cântate la ieșirea cu Sfânta Evanghelie, când aceasta este adusă înaintea credincioșilor ca fiind cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu. Și Sfânta Evanghelie și Biserica ne învață că nu se pot cuprinde tainele lui Hristos și că nu se poate intra în Împărăția lui Dumnezeu decât urmând învățăturile Mântuitorului din textul Fericirilor.

Dacă vom fi milostivi, blânzi, smeriţi, curaţi cu inima, făcători de pace şi vom înseta şi vom flămânzi de dreptate, atunci vom fi în stare să îndurăm durere şi suferinţă din partea celor care ne prigonesc pentru Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Harul lui Dumnezeu ne va da putere să îndurăm chinurile şi suferinţele primite din partea prigonitorilor. Sfinţii Martiri ai Bisericii Ortodoxe sunt exemple vii de oameni prigoniţi pentru dreptate şi care au dobândit Împărăţia Cerurilor.

Citit 3559 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2019 23:19