Imprimă această pagină
Marți, 03 Decembrie 2019 10:25

Cercuri pedagogice la disciplina Religie se desfăşoară în zilele de 5 şi 6 decembrie

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Episcopia Severinului și Strehaiei, la sfârșitul acestei săptămâni, se vor desfășura Cercurile pedagogice la disciplina Religie pentru semestrul I al anului școlar 2019 - 2020.

La întâlnirile organizate de Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, prin catedra de Religie, în parteneriat cu Sectorul Cultural şi Învăţământ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, vor lua parte atât dascălii de gimnaziu cât și cadrele didactice care predau la clasele IX-XII. Evenimentul educațional se va derula pe parcursul a două zile, 5 şi 6 decembrie.

În prima zi, pe 5 decembrie, dascălii de gimnaziu se vor reuni la Școala Gimnazială Şimian, începând cu orele 09:00. Tema stabilită pentru gimnaziu este: "Strategii didactice pentru creşterea calităţii actului de predare-învăţare-evaluare specifice orei de religie".

Conform graficului, vineri, 6 decembrie, ora 12.00, este programată întâlnirea profesorilor de religie de la ciclul liceal, întâlnire ce va avea loc la Colegiul Naţional "Traian" din Drobeta Turnu Severin.

Tema dezbătută la nivelul liceului va aborda problematica Tradiţionalului şi modernului în ora de religie. Aspecte teoretice şi practice în cinstirea Sfântului Nicolae, în ţară şi în Europa, acum şi în alte timpuri.

Alte aspecte ce vor fi luate în discuţie vor viza pedagogia creştină în societatea contemporană, parteneriatul Şcoală-Biserică şi exemple de bună practică.

Cei prezenți vor asista la lecții practice, lecții model susținute de către cadre didactice de la Școala Gimnazială Şimian pentru ciclul gimnazial, și de la Colegiul Naţional "Traian" pentru ciclul liceal.

Citit 1853 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 08:38