Marți, 04 Decembrie 2018 10:07

A fost sfințit clopotul bisericii din localitatea Satu Mare, judeţul Mehedinți

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 2 decembrie, la ceas de seară, comunitatea credincioșilor din Satu Mare, parohia Stângăceaua, județul Mehedinți, a primit vizita Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim care a săvârșit în biserica cu hramul Sfânta Cuvioasa Parascheva, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos urmată de slujba de sfințire a clopotului acestei biserici.

Clopotul a fost achiziționat în cursul anului 2018 de către enoriașii satului cu sprijinul primăriei sub coordonarea părintelui paroh Ionuț Marinescu, de la fabrica de clopote Turbonef din Râmnicu Vâlcea. Clopotul are o greutate de 82 de kg și este fabricat dintr-un aliaj de cupru, fiind acordat pe nota LA.

În cuvântul de învățătură de la finalul slujbei de sfințire Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre greutățile întâmpinate în timpul primului război mondial de către preoții și enoriașii parohiilor din toate provinciile românești și mai ales din Ardeal: "Clopotele au fost luate de către nemți și duse pentru a fi topite și a se face din ele tunuri. Iată că după 100 de ani de la răpirea clopotelor bisericilor de către nemți sfințim acest clopot pe care scrie 2018 acum în acest an al Centenarului Marii Uniri de la 1918... Clopotul este glasul lui Dumnezeu care ne cheamă la rugăciune".

De asemenea, părintele paroh Ionuț Marinescu a mulțumit tuturor celor prezenți pentru sprijinul pe care l-au acordat la achiziționarea acestui clopot: "mai sunt multe lucrări de săvârșit la reparația acestei biserici, lucrări pe care sperăm să le realizăm cu ajutorul dumneavoastră, al enoriașilor acestei parohii şi al autorităților locale, pentru a reuși să redăm acestei biserici strălucirea de odinioară."

Denumirea de Satu Mare este o denumire recentă atribuită satului Socolești. În prezent autoritățile locale fac demersuri pentru a restabili numele acestui sat la denumirea pe care a avut-o odinioară - Socolești.

 

Foto: Marian Gherghinescu.

Citit 5447 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 12:06

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube