Imprimă această pagină
Duminică, 24 Februarie 2019 16:08

A avut loc slujba de prohodire a părintelui Armanca Dumitru

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Duminica Fiului Risipitor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Jidoştiţa, unde a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Bucuria zilei a fost umbrită de tristeţea trecerii la cele veşnice a Părintelui Armanca Dumitru după o viață închinată lui Dumnezeu și Bisericii Sale în această parohie mehedinţeană. 

Slujba de prohodire a urmat Sfintei Liturghii şi a fost săvârşită de Ierarhul nostru, care a elogiat personalitatea şi activitatea pastorală şi gospodărească a părintelui Armanca.

Un profund mesaj a transmis şi părintele Adrian Căpitănescu, coleg şi fin al părintelui, care a reliefat blândeţea şi dragostea lui pentru preoţie şi pentru comunitate.

Cu adâncă tristețe, preoții din Episcopia Severinului şi Strahaiei au fost şi ei prezenţi în număr mare la slujba funerară şi sunt alături de familia părintelui Armanca Dumitru, în aceste momente de grea încercare, iar sute de credincioşi şi-au plâns şi şi-au luat rămas bun de la părintele spiritual ce i-a păstorit cu dragoste şi devotament timp de aproape 21 de ani în parohia Jidoştiţa.

Citit 4559 ori Ultima modificare Duminică, 24 Februarie 2019 16:14

Galerie de imagini