Imprimă această pagină
Joi, 08 Februarie 2018 09:56

Tradițiile în județul Mehedinți

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ieri, 7 februarie, a avut loc o ședință a echipelor de cercetare din cadrul proiectului RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border, în cadrul căreia s-a analizat activitatea acestora, realizările și dificultățile întâmpinate.

Echipa de cercetare și-a continuat demersul de culegere a folclorului în localitățile Bahna, Cireșu și Podeni. Aici s-au întâlnit cu localnici, în principal vârstnici, de la care au fotografiat diverse obiecte casnice, unele cu o vechime considerabilă, au cules cântece, au aflat obiceiuri. Unele tradiții, precum țesutul la război, sunt păstrate și transmise și generațiilor tinere.

Proiectul RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border este implementat prin Programul INTERREG-IPA de Cooperare Transfrontalieră RomâniaSerbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program, derulat în parteneriat cu Primăria Kladovo (Districtul Borski, Serbia), Primăria Broșteni (județul Mehedinți, România) și Asociația „Fiii Lupșei” (județul Mehedinți, România).

Elena Cercega – Responsabil PR

 

Citit 3118 ori

Galerie de imagini