Miercuri, 06 Septembrie 2017 11:25

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală în Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi duminica acesta drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune, în Catedrala Episcopală din oraş, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, lături de Preasfunțitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, locţiitor al Episcopiei Dacia Felix. Aceștia vor săvârși tainica jertfă euharistică având alături soborul de preoți și diaconi ai sfântului locaș de închinare. Alături de Preasfințitul Siluan, se va afla și un grup de credincioși creștin-ortodocși din Ungaria. Atmosfera de rugăciune va fi întreținută de cântările bizantine interpretate în două strane de către psalții Catedralei.

Această duminică este cunoscută în tradiţia Bisericii noastre drept “Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci”, când se citeşte pericopa evanghelică de la Ioan cap. 3, v.13-17 în care se vorbeşte despre convorbirea lui Iisus cu Nicodim:

“Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit în cer, fără numai Cel care s-a pogorât din cer, Fiul Omului, care este în cer. Şi precum Moise a înălţat şarpele în pustie, aşa trebuie să se înalţe Fiul Omului, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Căci aşa a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe Fiul Său Unul-Născut, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să osândească lumea, ci ca să se mântuiască lumea prin El.”

Citit 5634 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 18:19


mbl live


mbl youtube