Luni, 13 Noiembrie 2017 10:18

RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 6 noiembrie a.c., la sediul Primăriei Kladovo, Serbia, a avut loc prima ședință de lucru cu cei șase specialiși care vor face deplasări în districtul Borski pentru a colecta, înregistra, sistematiza, cerceta și promova tradiții specifice zonei Dunării. Ședința a fost coordonată de dl. Radisav Cuculanovic, managerul proiectului și de dl. Mihai Corcodel, managerul cercetării.  Echipa de specialiști este formată din doi muzicologi, doi etnografi și doi fotografi care vor aduna date și informații care vor fi folosite la realizarea unui brand turistic transfrontalier și pentru realizarea materialelor de promovare turistică.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea atractivității pentru turismul cultural și de agrement în regiunea transfrontalieră Borski-Mehedinți.

O întâlnire similară a avut loc marți, 7 noiembrie a.c., la sediul Episcopiei Severinului și Strehaiei, cu cei șase specialiști care vor activa în echipele românești. S-au discutat detalii legate de metodologia de cercetare din teren, precum și traseul de urmat în acest demers.

Activitatea echipelor de cercetare se va desfășura pe parcursul a șase luni, între 1 noiembrie 2017 și 30 aprilie 2018.

Elena Cercega – Responsabil PR 

 

Citit 1887 ori


mbl live


mbl youtube