Joi, 31 August 2017 09:22

Prezenţă arhierească la Catedrala Episcopală în duminica a XIII-a după Rusalii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în prima duminică a lunii septembrie, a XIII-a după Rusalii, când în Biserica Ortodoxă se citeşte evanghelia de la Matei cap.21 v.33-44, în care este redată “pilda lucrătorilor răi”. La Catedrala Episcopală din  Drobeta Turnu Severin va avea loc un deosebit ceremonial religios, încununat de prezența și binecuvântarea ierarhului locului în mijlocul credincioșilor.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va săvârși tainica jertfă euharistică având alături soborul de preoți și diaconi ai sfântului locaș de închinare. Atmosfera de rugăciune va fi întreținută de cântările bizantine interpretate în două strane de către psalții Catedralei.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop va rosti un cuvânt de învățătură și binecuvântare pentru credincioșii prezenți.

Slujba religioasă va putea fi ascultată și de către credincioșii care din binecuvântate pricini nu vor putea să ia parte la rugăciunea obștească. Postul de radio Lumina al Episcopiei Severinului și Strehaiei va transmite evenimentul liturgic atât pe frecvența 90,4 FM cât și pe internet.

 

Citit 2789 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2017 23:17


mbl live


mbl youtube