Joi, 16 Noiembrie 2017 14:52

Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji de Intrarea Maicii Domnului în Biserică la Mănăstirea Mraconia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica Ortodoxă serbează pe 21 noiembrie Intrarea în biserică a Maicii Domnului, unul dintre cele mai importante praznice închinate Sfintei Fecioare. Cu acest prilej, în lăcaşurile de cult de pretutindeni se va oficia Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, ca un prinos de mulţumire adus Împărătesei neamurilor.

În Eparhia Severinului şi Strehaiei, acest praznic va fi serbat în mod deosebit la mănăstirea Mraconia de pe Clisura Dunării. Aici va săvârşi Sfânta Liturghie chiar Chiriarhul locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim. Ierarhul mehedinţean va aduce jertfa cea tainică înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Sfânta Mănăstire Mraconia se află pe şoseaua Orşova - Moldova-Nouă, în apropierea comunei Eşelniţa, acolo unde era situată vechea mănăstire, "Mrăcuna". În apropiere sunt "Cazanele", cea mai frumoasă şi fermecătoare porţiune a Dunării, şi chipul lui Decebal sculptat în stâncă.

 

Citit 1789 ori


mbl live


mbl youtube