Sâmbătă, 03 Martie 2018 15:21

Olimpiada de religie faza Județeană Mehedinți

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Episcopia Severinului și Strehaiei s-a desfăşurat sâmbătă, 3 martie 2018, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, Cult Ortodox.

 La primele ore ale dimineţii, elevi de la toate şcolile din municipiul Drobeta Turnu Severin și din judeţul Mehedinţi şi-au îndreptat paşii către Școala Generală Nr.4, Petre Sergescu, din Drobeta Turnu Severin, unitatea de învăţământ care a găzduit competiţia şcolară. Participanţii la concursul de cunoştinţe religioase au venit însoţiţi de părinţi şi de dascălii care i-au pregătit temeinic pentru acest eveniment.

La faza judeţeană a Olimpiadei de Religie de anul acesta s-au calificat 136 de elevi din învățământul preuniversitar. Ca în fiecare an, participarea este destul de numeroasă la această disciplină, având în vedere faptul ca în întregul județ se desfășoară și alte competiții și totodată simulările examenelor naționale pentru anii terminali . Elevii apreciază materia ca fiind de bază în formarea și educarea lor. Totodată, în judeţul Mehedinţi s-a înregistrat un procent destul de ridicat al elevilor care au ales să frecventeze ora de Religie.
Elevii calificaţi în urma acestei etape judeţene a Olimpiadei de Religie vor participa în luna aprilie între 10 și 12 la faza națională a acestei competiții ce se va desfășura la Iași.
De asemenea, toţi elevii care se remarcă la concursurile școlare religioase vor fi premiați de către Episcopia Severinului și Strehaiei. Promotor al culturii și educației creștine pe meleaguri mehedințene, chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, le acordă în fiecare an olimpicilor și profesorilor îndrumători, în semn de prețuire, diplome, icoane, cărți și CD-uri cu conținut religios.

Foto: Aurel-Marian-Augustin Gherghinescu

Citit 2630 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 12:48


mbl live


mbl youtube