Imprimă această pagină
Luni, 13 Noiembrie 2017 21:01

Moșteniri la granița Dunării – a doua săptămână de cercetare în teren

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 13 noiembrie a.c., la sediul Primăriei Kladovo, Serbia, a avut loc a doua ședință de lucru cu cei șase specialiși care fac deplasări în districtul Borski pentru a colecta, înregistra, sistematiza, cerceta și promova tradiții specifice zonei Dunării.

Ședința a fost coordonată de de dl. Mihai Corcodel, managerul cercetării.

Echipa de specialiști este formată din doi muzicologi, doi etnografi și doi fotografi care vor aduna date și informații care vor fi folosite la realizarea unui brand turistic transfrontalier și pentru realizarea materialelor de promovare turistică.

Evenimente similare au avut loc și săptămâna trecută pe 6 noiembrie, la Kladovo și pe 7 noiembrie la sediul Episcopiei Severinului și Strehaiei, cu echipa de specialiști români.

S-au discutat detalii legate de metodologia de cercetare din teren, precum și traseul de urmat în acest demers.

Activitatea echipelor de cercetare se va desfășura pe parcursul a șase luni, între 1 noiembrie 2017 și 30 aprilie 2018.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea atractivității pentru turismul cultural și de agrement în regiunea transfrontalieră Borski-Mehedinți.

Proiectul “RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border” este implementat prin Programul INTERREG-IPA de Cooperare Transfrontalieră RomâniaSerbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program, derulat în parteneriat cu Primăria Kladovo (Districtul Borski, Serbia), Primăria Broșteni (județul Mehedinți, România) și Asociația „Fiii Lupșei”  (județul Mehedinți, România).

Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 luni (08.06.2017 – 07.06.2019) și are un buget de 2.316.920,87 euro, din care contribuția financiară a UE este în valoare de 1.969.382,73 euro.

 

Elena Cercega – Responsabil PR

Citit 5010 ori