Joi, 18 Ianuarie 2018 21:14

Descoperirea tradițiilor Bobotezei pe stil vechi Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 18 ianuarie a.c., echipa de fimare din cadrul proiectului RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border se va deplasa în Serbia pentru filmarea tradițiilor prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului pe stil vechi, unul dintre marile Praznice Împărăteşti ale Mântuitorului. Acestea vor începe cu o serie de obiceiuri de Ajunul Bobotezei.

Activitatea a fost programată în cadrul ședinței de lucru comună care a avut loc vineri, 12.01.2018, în  localitatea Kladovo, Serbia, la care au participat membrii echipelor de implementare din România și Serbia.

În cadrul întâlnirii a fost analizată activitatea echipelor de cercetare și a echipei de filmare, s-au evidențiat bunele rezultate de până acum, dar și dificultățile întâmpinate în demersul activității de cercetare și s-au programat următorii pași de realizat.

Proiectul RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border este implementat prin Programul INTERREG-IPA de Cooperare Transfrontalieră RomâniaSerbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program, derulat în parteneriat cu Primăria Kladovo (Districtul Borski, Serbia), Primăria Broșteni (județul Mehedinți, România) și Asociația „Fiii Lupșei”  (județul Mehedinți, România).

Elena Cercega – Responsabil PR

Citit 1498 ori


mbl live


mbl youtube