Joi, 15 Martie 2018 11:25

Comuniune liturgică la Catedrala Epicopală

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Enoriaşii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin sunt invitaţi să participe duminică, 18 martie la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de chiriarhul locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Preasfinţia sa va săvârşi în Duminica a IV-a a Postului Mare, închinată Sfântului Ioan Scărarul, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale.

În această duminică se citesc pericopele evanghelice ce relatează despre vindecarea fiului lunatic (Marcu IX, 17-32) de către Mântuitorul Hristos şi Fericirile rostite de Hristos în Predica de pe Munte (Matei V, 1-12)

După cum ne învață Biserica, Fericirile prezintă în modul cel mai sintetic viața duhovnicească a omului. Ele sunt o introducere la învățăturile Mântuitorului Hristos. În Liturghia Ortodoxă Fericirile sunt cântate la ieșirea cu Sfânta Evanghelie, când aceasta este adusă înaintea credincioșilor ca fiind cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu. Și Sfânta Evanghelie și Biserica ne învață că nu se pot cuprinde tainele lui Hristos și că nu se poate intra în Împărăția lui Dumnezeu decât urmând învățăturile Mântuitorului din textul Fericirilor.

Citit 2236 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 12:42


mbl live


mbl youtube