Imprimă această pagină
Joi, 19 Octombrie 2017 00:01

Ambasadorul Republicii Belarus în vizită la Episcopia Severinului şi Strehaiei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 18 octombire , la Reşedinţa Episcopală, Preasfinţitul Părinte Nicodim a primit în vizită pe Excelenţa Sa, Domnul Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România.

În cuvântul de întâmpinare, Preasfinţitul Părinte Nicodim a prezentat istoria regiunii şi a Bisericii pe aceste meleaguri. A urmat vizita centrului Eparhial, iar Excelenţa Sa şi-a arătat disponibilitatea de a susţine programele de pelerinaje organizate între cele două Biserici Ortodoxe. De asemenea, Excelenţa Sa a mulţumit pentru primire şi a menţionat aspecte ale vieţii bisericeşti şi sociale din Belarus şi a amintit bunele relaţii statornicite între cele două ţări, unite în primul rând prin credinţa creştină ortodoxă.

Preasfinţitul Părinte Nicodim a apreciat relaţiile dintre cele două popoare majoritar ortodoxe şi a subliniat oportunitatea cunoaşterii reciproce mai aprofundate şi a intensificării legăturilor culturale, mai ales la nivel local, prin pelerinii din Belarus care sunt aşteptaţi cu multă dragoste în Eparhia Severinului şi Strehaiei.

Domnul ambasador şi-a exprimat dorinţa de a aduce în mai multe oraşe din România o expoziţie de icoane din Belarus şi de a vizita mănăstiri şi biserici reprezentative din Oltenia.

Citit 1979 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2017 00:05