Joi, 28 Martie 2019 08:47

Ambasadorul Republicii Belarus a vizitat Episcopia Severinului şi Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 27 martie, la Reşedinţa Episcopală, Preasfinţitul Părinte Nicodim a primit în vizită pe Excelenţa Sa, Domnul Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România.

În cuvântul de întâmpinare, Preasfinţitul Părinte Nicodim a prezentat istoria regiunii şi a Bisericii pe aceste meleaguri. A urmat vizita centrului Eparhial şi a Catedralei Episcopale, iar Excelenţa Sa şi-a arătat disponibilitatea de a susţine programele de pelerinaje organizate între cele două Biserici Ortodoxe. De asemenea, Excelenţa Sa a mulţumit pentru primire şi a menţionat aspecte ale vieţii bisericeşti şi sociale din Belarus şi a amintit bunele relaţii statornicite între cele două ţări, unite în primul rând prin credinţa creştină ortodoxă.

Preasfinţitul Părinte Nicodim a apreciat relaţiile dintre cele două popoare majoritar ortodoxe şi a subliniat oportunitatea cunoaşterii reciproce mai aprofundate şi a intensificării legăturilor culturale, mai ales la nivel local, prin pelerinii din Belarus care sunt aşteptaţi cu multă dragoste în Eparhia Severinului şi Strehaiei.

Citit 1006 ori


mbl live


mbl youtube