Imprimă această pagină
Duminică, 10 Decembrie 2017 21:14

A fost sfințit paraclisul de la demisolul bisericii Sfântul Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 10 decembrie, credincioșii severineni au avut parte de alese bucurii duhovnicești și de arhierești binecuvântări. Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a facut un popas duhovnicesc în parohia severineană „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Ierarhul a săvârşit cu acest prilej sfinţirea paraclisului amenajat la demisolul acestei biserici, având ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae. După slujba de sfințire soborul a urcat în biserica unde a săvârșit Sfânta Liturghie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte Gheorghe Ghinea, parohul acestei sfinte biserici, a ținut un cuvânt de învățătură despre Sfântul Ierarh Nicolae iar la final a mulțumit tuturor credincioșilor pentru ajutorul depus și pentru participarea întru număr foarte mare la această zi de mare sărbătoare pentru întreaga comunitate.
În cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, le-a vorbit despre rolul rugăciunii în această perioadă, făcând legătură cu pericopa evanghelică din această zi.
Răspunsurile au fost date la strană de protopsalții Catedralei Episcopale.
Biserica Sfântul Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu Severin a fost sfințită în data de 20 iulie 2014 și deservește credincioșii din partea de nord a municipiului, zona cu cea mai mare densitate de locuitori.

 

Citit 2587 ori Ultima modificare Duminică, 10 Decembrie 2017 23:01

Galerie de imagini