Imprimă această pagină
Marți, 27 Noiembrie 2018 12:42

1 Decembrie în An Centenar la Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Românii de pretutindeni sărbătoresc Sâmbătă, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate o mulţime de evenimente dedicate sărbătorii.

Manifestările organizate la Drobeta Turnu Severin debutează la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde: prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie.

Evenimentele continuă cu oficierea slujbei religioase și de comemorare a eroilor, slujbă săvârşită cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei de un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial.

La manifestări, alături de militari, poliţişti şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, sunt invitaţi să participe veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere, reprezentanţii organizaţiilor sociale şi culturale, cetăţeni şi elevi ai municipiului.

Citit 4208 ori