Joi, 27 Iunie 2019 19:37

La sfârșitul acestei săptămâni, străvechea vatră monahală a Vodiţei îmbrăcă veșminte de sărbătoare, eveniment prilejuit de noul hram: Duminica a II-a după Rusalii a Sfinţilor Români. În cinstitul așezământ slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Alături va sluji un mare sobor de preoţi.

Joi, 27 Iunie 2019 19:33

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Preasfinţitul Părinte Nicodim va face parte din soborul de ierarhi ce va sluji la Catedrala Episcopală din Deva, cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Miercuri, 26 Iunie 2019 13:18

Din anul 1998, românii sărbătoresc în fiecare an, în data de 26 iunie, Ziua Drapelului.Cu acest prilej, an de an, în numeroase orașe din țară au loc ceremonii speciale, religios-militare, în cadrul cărora sunt oficiate și slujbe de binecuvântare a drapelului național, care este apoi arborat în mod solemn.

Duminică, 23 Iunie 2019 17:18

În Duminica întâi după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim a săvârșit slujba de resfințire pentru biserica din satul Igiroasa, Parohia Gutu, Protoieria Strehaia, biserică ce are drept ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva şi Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Alături de ierarhul nostru a slujit un ales sobor de preoți și diaconi.

Vineri, 28 Iunie 2019 16:48

În penitenciarele din România se sărbătorește în fiecare an, la 29 iunie, "Ziua lucrătorului de penitenciare", sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, propovăduitori ai creștinismului în întreaga lume și ocrotitorii sistemului penitenciar.

Această zi constituie un bun prilej pentru promovarea tradiţiilor organizaţionale ale instituţiilor penitenciare, precum şi pentru îmbunătăţirea percepţiei opiniei publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitrenciare în societate.

Luni, 24 Iunie 2019 15:35

Luni, 24 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, biserica Grecescu, fostă catedrală a orașului Drobeta-Turnu-Severin, a îmbrăcat straie de sărbătoare.

Joi, 13 Iunie 2019 15:22

Mihai Eminescu a fost subiectul central al unui eveniment cultural organizat joi, 13 iunie, la Drobeta-Turnu Severin, în apropierea zilei în care a trecut la cele veșnice poetul național.

Media

Luni, 10 Iunie 2019 22:54

Anul 2019 este un an încărcat de semnificații cultural-istorice și religioase. Sfântul Sinod al Bisericii noastre l-a declarat drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, iar Președinția României i-a pus pecetea de "Anul Cărții".

Media

Joi, 20 Iunie 2019 15:44

Iubiţi copii şi tineri,
Biserica şi Şcoala vă sunt mereu alături pe drumul pregătirii voastre intelectuale şi spirituale, o cale a frumoasei formări pentru viaţă, spre a deveni o lumină în societate şi o bucurie pentru ţară.
Examenele trebuie înţelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranţa împlinirii proiectelor personale, dar și a evaluării gradului de îmbogăţire culturală la care ați ajuns în urma acestor eforturi. Examenele vă vor aduce o confirmare a muncii voastre din ultimii ani școlari şi vor fi prilej de bucurie pe care o veți împărtăși împreună cu dascălii și părinții voștri.
Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie şi mult ajutor!
Îi îndemnăm pe toţi preoţii ca, mai ales în perioada solicitantă a examenelor, să vă fie alături prin rugăciune, încurajare şi orice alt sprijin folositor.
Cu părintească dragoste şi binecuvântare,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Miercuri, 19 Iunie 2019 20:42

În ziua de 19 iunie 2019, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia:

Vineri, 14 Iunie 2019 13:52

 Ziua de 14 iunie este celebrată în toată lumea ca Zi Mondială a Donatorului de Sânge, fiind una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate publică marcate de Organizația Mondială a Sănătății.

Miercuri, 05 Iunie 2019 18:07

Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Primăria Broșteni și Asociația „Fiii Lupșei” vă invită să participați joi, 6 iunie 2019, la conferința de finalizare a proiectului Moșteniri la granița Dunării (“Inheritances at the Danube Cross-border”).


mbl live


mbl youtube