Miercuri, 29 Noiembrie 2017 12:00

Drobeta Turnu Severin în haine de sărbătoare de Ziua Națională a României

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii de pretutindeni sărbătoresc Vineri, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate o mulţime de evenimente dedicate sărbătorii. Manifestările organizate la Drobeta Turnu Severin debutează la ora 10.00 la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde: prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie.

Evenimentele continuă cu oficierea slujbei religioase și de comemorare a eroilor, slujbă săvârşită cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei de un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial.

La manifestări, alături de militari, poliţişti şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, sunt invitaţi să participe veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere, reprezentanţii organizaţiilor sociale şi culturale, cetăţeni şi elevi ai municipiului.

 

Citit 2624 ori


mbl live


mbl youtube