Episcopia Severinului si Strehaiei - Iunie 2019
Duminică, 30 Iunie 2019 20:44

Hramul de vară al mănăstirii Vodița

În duminica a II-a după Rusalii, când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe toți sfinții români, vechea vatră monahală Vodița, ctitoria Sfântului Nicodim de la Tismana, și-a serbat hramul de vară.

Publicat în Stiri religioase

În data de 30 iunie sunt organizate diverse campanii online pentru a marca Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, platforme care înregistrează un număr tot mai crescut de utilizatori inclusiv în România.

Publicat în Comunicate de presă

Sâmbătă, 29 iunie 2019, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Catedrala Episcopală din Deva și-a prăznuit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Publicat în Stiri religioase

În penitenciarele din România se sărbătorește în fiecare an, la 29 iunie, "Ziua lucrătorului de penitenciare", sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, propovăduitori ai creștinismului în întreaga lume și ocrotitorii sistemului penitenciar.

Această zi constituie un bun prilej pentru promovarea tradiţiilor organizaţionale ale instituţiilor penitenciare, precum şi pentru îmbunătăţirea percepţiei opiniei publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitrenciare în societate.

La sfârșitul acestei săptămâni, străvechea vatră monahală a Vodiţei îmbrăcă veșminte de sărbătoare, eveniment prilejuit de noul hram: Duminica a II-a după Rusalii a Sfinţilor Români. În cinstitul așezământ slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Alături va sluji un mare sobor de preoţi.

Publicat în Stiri religioase

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Preasfinţitul Părinte Nicodim va face parte din soborul de ierarhi ce va sluji la Catedrala Episcopală din Deva, cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Publicat în Stiri religioase
Miercuri, 26 Iunie 2019 13:18

26 iunie - Ziua Drapelului Național

Din anul 1998, românii sărbătoresc în fiecare an, în data de 26 iunie, Ziua Drapelului.Cu acest prilej, an de an, în numeroase orașe din țară au loc ceremonii speciale, religios-militare, în cadrul cărora sunt oficiate și slujbe de binecuvântare a drapelului național, care este apoi arborat în mod solemn.

Publicat în Stiri religioase
Luni, 24 Iunie 2019 15:35

Hramul bisericii Grecescu

Luni, 24 iunie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, biserica Grecescu, fostă catedrală a orașului Drobeta-Turnu-Severin, a îmbrăcat straie de sărbătoare.

În Duminica întâi după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim a săvârșit slujba de resfințire pentru biserica din satul Igiroasa, Parohia Gutu, Protoieria Strehaia, biserică ce are drept ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva şi Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. Alături de ierarhul nostru a slujit un ales sobor de preoți și diaconi.

Publicat în Stiri religioase

Vineri, 21 iunie 2019, Episcopia Devei și Hunedoarei a aniversat, într-un cadru festiv, 10 ani de la înființare.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală "Sfântul Ierarh Nicolae" și "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Deva, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte părintele vicar, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, părinții protopopi și slujitorii Catedralei chiriarhale.

Publicat în Stiri religioase
Pagina 1 din 4


mbl live


mbl youtube