Episcopia Severinului si Strehaiei - Mai 2019

La invitația Președintelui României, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o vizită în țară noastră, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. 

Publicat în Comunicate de presă

Părintele profesor Nicolae Achimescu, renumit specialist în istoria religiilor, caracterizat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel drept un profesor erudit, un om onest și un teolog mărturisitor, a fost înmormântat joi, 30 mai 2019.

Slujba de înmormântare a fost oficiată în Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului împreună cu Episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul, în prezența Patriarhului României.

Episcopia Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți organizează duminică, 2 iunie 2019, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, anul această activitate desfășurându-se în satul Lupșa de Sus, comuna Broșteni, județul Mehedinți.

Publicat în Stiri religioase

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în duminica a VI-a după Paşti – a orbului din naştere, bucurându-se de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim care va sluji Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta Turnu-Severin.

Publicat în Stiri religioase

În perioada 30-31 mai, în Mehedinţi, se desfășoară cercurile pedagogice în anul şcolar 2018-2019, pe semestrul al II-lea.

Publicat în Stiri religioase

În perioada 30 -31 mai, în Mehedinţi, se vor desfăşura cercurile pedagogice pe anul şcolar 2018-2019, pe semestrul al II-lea.

În perioada 27-29 mai 2019, la Drobeta Turnu Severin s-au desfăşurat lucrările simpozionului internaţional "Mehedinţi - istorie, cultură şi spiritualitate". Acesta a fost organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, prin Sectorul Cultural al Centrului Eparhial, în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova.

În fiecare an, în pragul verii, Cetatea Severinului este gazda concursului de cunoștințe religioase "Ucenicii credinței", destinat tinerilor creștini. Activitatea este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, prin Catedra de religie, în colaborare cu Episcopia Severinului şi Strehaiei, Sectorul Cultural şi Învăţământ.

Părintele profesor Nicolae Achimescu, originar din zona de nord a județului Mehedinți, specialist renumit în istoria religiilor, a trecut la cele veșnice luni, 27 mai 2019.

Publicat în Stiri religioase

Organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, prin Sectorul Cultural al Centrului Eparhial, în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova, manifestarea reuneşte, până pe 29 mai, nume sonore ale culturii româneşti contemporane, personalităţi de seamă cu expertiză în diverse domenii ştiinţifice.

Publicat în Stiri religioase
Pagina 1 din 5


mbl live


mbl youtube