Episcopia Severinului si Strehaiei - Articole filtrate după dată: August 2017

Spre deosebire de anul civil, care începe la 1 ianuarie, prima zi din anul bisericesc este 1 septembrie, pentru că, dupa tradiţia moştenită din Legea Veche, în această zi, care era şi începutul anului civil la evrei, s-a început creaţia lumii şi tot în această zi şi-ar fi început Mântuitorul activitatea Sa publică atunci când a citit în Sinagogă cuvintele proorocului Isaia cap.61, v.1-2, care profeţeau despre Sine, cuvinte reluate şi la Luca 4, după cum găsim şi în sinaxarul zilei din Mineiul lunii Septembrie.

Publicat în Stiri religioase

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în prima duminică a lunii septembrie, a XIII-a după Rusalii, când în Biserica Ortodoxă se citeşte evanghelia de la Matei cap.21 v.33-44, în care este redată “pilda lucrătorilor răi”. La Catedrala Episcopală din  Drobeta Turnu Severin va avea loc un deosebit ceremonial religios, încununat de prezența și binecuvântarea ierarhului locului în mijlocul credincioșilor.

Publicat în Stiri religioase
Joi, 31 August 2017 09:17

Resfinţirea bisericii parohiei Pluta

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, se va afla sâmbătă, 2 septembrie, în mijlocul credincioşilor din parohia Pluta, protopopiatul Strehaia. Aici, Preasfinţia Sa va oficia slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Cuv. Parascheva“, la care au fost efectuate în ultimii ani mai multe lucrări de reparaţie şi modernizare prin purtarea de grijă a părintelui paroh Marinescu Vasile Daniel, sprijinit de enoriaşi şi în mod deosebit de familia Diaconescu-Iliescu Marius şi Rodica.

Publicat în Stiri religioase

Vineri, 1 septembrie, când Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sfântului Simeon Stâlpnicul, mănăstirea Jiana va îmbrăca haine de sărbătoare. În această zi, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. După Sfânta Liturghie se va săvârşi parastas pentru ctitori.

Publicat în Stiri religioase

Sâmbătă, 26 august 2017, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Cârjei din Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Stiri religioase

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema „Tânărul în căutarea Libertății”.

Publicat în Stiri religioase

Obştea Mănăstirii Făgeţel se va bucura, marţi 29 august, cu ocazia praznicului Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, de prezenţa Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei,care dând curs invitaţiei Preasfinţitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei va participa la târnosirea noii biserici a sfintei mănăstirii din judeţul Harghita.

Publicat în Stiri religioase

Duminica a XII-a după Rusalii va fi un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur va fi oficiată în Catedrala Episcopală de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Publicat în Stiri religioase

Sâmbătă, 26 august 2017, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va săvârși Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Cârjei din Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Stiri religioase


mbl live


mbl youtube