Imprimă această pagină
Joi, 30 Septembrie 2021 11:11

Sfințire de biserică şi Sfântă Liturghie la parohia Gura Motrului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Această casă Tatăl a zidit-o; această casă Fiul a întărit-o; această casă Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o şi a sfinţit sufletele noastre“. Înţelegeţi acum importanţa participării la sfinţirea unei biserici? Ne lămureşte atât de frumos cântarea: o dată cu sfinţirea construcţiei văzute, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre, statornicindu-se legătura dintre biserica de zid, care este reprezentarea vizuală, arhitectonică, a Bisericii vii, formate din preoţi şi enoriaşii unei parohii sau comunităţi monahale.

Fiecare dintre noi, măcar o dată-n viață, am participat la sfințirea unei biserici. Dacă nu ați izbutit până acum, vă îndemn să nu pregetați a gusta din bucuria și emoțiile inegalabile ale unei asemenea slujbe, de o rară frumusețe.

Un sobor de fețe bisericești va oficia sfințirea Bisericii cu hramul Sfinţii Mucenici Epictet şi Astion din parohia Gura Motrului, protopopiatul Strehaia. Slujba de sfințire a bisericii va avea loc duminică 3 octombrie, începând cu ora 8:00.

Ceremonia liturgică va fi condusă de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile stranei vor fi date de grupurile psaltice ale Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Citit 241 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 11:15