Miercuri, 08 Noiembrie 2023 18:25

Jandarmii mehedințeni au sărbătorit patronii spirituali ai armei, Sfinții Mihail și Gavriil

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica primelor veacuri creștine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, conducătorii oștilor  cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate, dar și un model spiritual pentru toți  jandarmii.

Pornind de la deviza Jandarmeriei Române: „Lex et ordo”(lege și ordine), înscrisă pe stema sa, idealul acestei structuri militare are evidente asemănări cu ceea ce simbolizează Sfinții Arhangheli. Sfântul Arhanghel Mihail simbolizează „legea” fiind apărător al dreptății și al adevărului, numit de Biserică înger al legii, iar Sfântul Arhanghel Gavriil simbolizează „ordinea” pacea și armonia, siguranța și binele comun, rezumată în numirea de înger al harului. Astfel, întreaga activitate a jandarmilor români este orientată să se desfășoare pe aceste două coordonate, lege și ordine.

Am avut onoarea să participăm astăzi la slujba religioasă desfășurată la Catedrala Episcopală din  Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care au fost pomeniți eroii jandarmi care, de-a lungul timpului, și-au sacrificat viața pentru apărarea patriei și credinței strămoșești. Cu smerenie și respect, comanda unității reprezentată de dl. col. Dina-Mănoiu Ionel a primit din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei, Icoana Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române, alături de binecuvântarea și prețuirea pentru activitatea desfășurată în folosul și în sprijinul cetățenilor.

Și pentru că suntem în zi de sărbătoare, transmitem urări de sănătate și un călduros „La mulți ani” jandarmilor care își serbează ziua onomastică și tuturor românilor care poartă  numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil!

Sursa şi foto credit: facebook.com

Citit 473 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2023 18:28

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube