Imprimă această pagină
Miercuri, 03 Februarie 2021 08:02

Întâmpinarea Domnului prăznuită la parohia Sfântul Ilie Tesviteanul - Crihala

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De marele praznic al Întâmpinării Domnului, sărbătorit în data de 2 februarie, credincioșii severineni au avut parte de alese bucurii duhovnicești și de arhierești binecuvântări. Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Ilie Tesviteanul - Crihala", din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Ierarhul mehedințenilor a fost înconjurat la oficierea jertfei euharistice de un sobor de preoți și diaconi. La slujba arhierească, răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului Psaltic ,,Sfântul Nicodim", de la Catedrala Episcopală.

În cuvântul de binecuvântare rostit,  ierarhul mehedinţean a prezentat semnificația acestei zile importante pentru fiecare creștin, tâlcuind și pericopa evanghelică. 

În încheiere, Părintele Paroh, George Ghinea a adus mulțumiri alese Preasfinţitului Episcop Nicodim,  pentru binecuvântarea pe care au primit-o prin vizita Preasfinției Sale, dar și credincioşilor care au venit la primele ore ale dimineții, pentru ca ascultând cuvântul Evangheliei, să primească și ei binecuvântare de la cel mai mare.

Piatra de temelie a Bisericii Sfântul Ilie Tesviteanul a fost pusă în 1991, lucrările începând în 1992. Ele au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate din anul 1998.

Până la terminarea construirii bisericii celei noi, serviciul religios era oficiat într-o construcţie provizorie, ce era cunoscută de severineni ca ,,Biserica de carton”. 

Oficial, biserica a primit numele de Sfântul Ilie Tesviteanul în 1990, anul în care a fost asamblată. Scopul bisericii era de a aduna credincioșii din cartierul Crihala la slujbe.

În anul 1990, Primăria din Drobeta-Turnu Severin a donat bisericii o suprafață de 1500 mp, intenția reprezentanților bisericii era să construiască o Catedrală.

Construcțiile au început în anul 1992, atunci fiind săpată fundația, care a rămas la acest nivel pe parcursul a 7 ani din lipsă de fonduri. În 1998 au turnat o mică parte din fundația bisericii (din beton), lucrările fiind sistate din nou.

La această parohie funcţionează de curând şi un grup de tineri numit A. T. O. S. (Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Severin), ce are întâlniri în fiecare duminică seara şi care organizează activităţi religios-educative pentru tineri.

Citit 1417 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 08:34

Media

Galerie de imagini