Episcopia Severinului și Strehaiei - Duminică, 05 Noiembrie 2023

În dimineața zilei de 4 noiembrie, cu multă și aleasă bucurie, enoriașii Parohiei Schinteiești, din protopopiatul Drobeta Turnu Severin, l-au primit în mijlocul lor pe Preasfințitul Nicodim pentru a se ruga în comuniune în timpul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

După slujba euharistică, Ierarhul nostru a săvârșit slujba de sfințire a noii clopotnițe, a casei praznicare și a capelei mortuare.

La finalul evenimentului liturgic, Preasfinția sa a oferit gramate de vrednicie ostenitorilor care au ajutat la finalizarea proiectelor inițiate de parohie.

Pentru toată grija și osteneala de care a dat dovadă în cei nouă ani de slujire în această comunitate, Părintele Paroh Ionuț Șteta a fost hirotesit iconom stavrofor.

Printre lucrările realizate în parohie amintim: achiziționarea unei cruci din lemn pentru Sfânta Masă, asigurarea confortului termic prin realizarea instalației de încălzire centralizată, scaune noi pentru credincioși, o strană noua din lemn masiv, închiderea pridvorului bisericii cu tâmplărie PVC, precum și ridicarea clopotniței, a casei praznicare și o capelei mortuare.

În aceeaşi zi, Ierarhul nostru a resfinţit şi biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din satul Bîrîiacu, comuna Ponoarele, Parohia Tarniţa din Protopopiatul Baia de Aramă. Pentru reabilitarea bisericii s-au realizat lucrări capitale şi pictură din nou prin osteneala Preotului Paroh Nebunu Vili Dorin cu sprijinul enoriaşilor şi al Primăriei Ponoarele.

De asemenea, pentru toate realizările pe plan administrativ-bisericesc, Părintelui Paroh Nebunu Vili Dorin i-a fost acordat rangul de iconom stavrofor.

Publicat în Știri religioase

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Noiembrie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube