Episcopia Severinului și Strehaiei - Marți, 16 Aprilie 2019

În ziua de 16 aprilie 2019, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit la Reședința Patriarhală pe Excelența Sa Domnul David Saranga, Ambasadorul statului Israel în România. La întâlnire a participat și doamna Tova Ben Nun Cherbis, președintele Complexului Educațional Lauder-Reut.

Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bogata activitate diplomatică a domnului ambasador, subliniind frumoasele relații dintre România și Israel. Un bun exemplu al acestor relații sunt pelerinajele în Țara Sfântă organizate de către Patriarhia Română prin Agenția de pelerinaje Basilica Travel.

Domnul Ambasador a mulțumit Preafericirii Sale pentru primire și a exprimat bucuria și onoarea de a vizita Patriarhia Română.

Excelența Sa a descris avansarea lucrărilor de deminare din zona Iordanului, exprimându-și dorința ca, în cel mai scurt timp posibil, așezământul românesc de la Iordan să poată fi restaurat și ulterior sfințit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Totodată, Domnul Ambasador şi-a exprimat speranţa mutării Ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.

Domnul David Saranga a menționat, de asemenea, un proiect important de identificare și întâlnire comună în cadrul unui eveniment a urmașilor celor 65 de persoane din România cărora Muzeul Holocaustului din Ierusalim le-a acordat distincția de „drepți între popoare”, conferită celor care și-au riscat viața salvând evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat aprecierea cu privire la această inițiativă. Recunoștința pentru cei care și-au riscat viața proprie salvând viaţa altora este o datorie sfântă față de ei și o mulţumire adusă lui Dumnezeu, a Cărui voie aceştia au împlinit-o. Valoarea educațională a unor astfel de evenimente și sublinierea neîncetată a relațiilor de prietenie între cele două popoare, român și israelian, pot contribui semnificativ la împiedicarea repetării ororilor istorice precum Holocaustul. Patriarhia Română va coopera pentru identificarea românilor distinşi cu titlul „drepți între popoare” şi a urmaşilor acestora.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh a urat succes domnului Ambasador în misiunea sa diplomatică la București.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

 

Publicat în Comunicate
Marți, 16 Aprilie 2019 14:29

Mesaj de solidaritate cu poporul francez

Patriarhia Română a primit cu adâncă întristare vestea despre incendiul care, în seara zilei de 15 aprilie 2019, a distrus acoperişul Catedralei Notre Dame din Paris, monument religios, istoric și arhitectural de valoare inestimabilă, simbol al creștinismului european, cunoscut în întreaga lume și vizitat în fiecare an de milioane de pelerini și turiști.

Publicat în Comunicate

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube