Biroul de Catehizare

Biroul pentru catehizare parohială funcţionează în cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei din ianuarie 2009, fiind integrat în cadrul sectorului Învăţământ şi Tineret. Acest birou este deservit de către Pr. Cătălin Țăruș.

Încă de la începerea activităţii acestui birou s-a luat hotărârea ca pentru o mai bună colaborare cu parohiile de pe cuprinsul eparhiei şi mai ales cu cele implicate în cadrul proiectului „Hristos Împărtăşit Copiilor”, să fie aleşi ca ajutoare ale biroului de catehizare parohială cât şi ca responsabili în protoierii cu probleme de catehizare, preacucernicii părinţi protoierei. Astfel, structura biroului de catehizare din Episcopia Severinului şi Strehaiei este următoarea:

  • P. C. Pr. Cătălin Țăruș- Inspector al Biroului de catehizare parohială
  • P. C. Pr. Ionuţ Semenescu-Blidaru- Protopop al Protoieriei Drobeta-Nord
  • P. C. Pr. Vasile Ganţu- Protopop al Protoieriei Baia de Aramă
  • P. C. Pr. Claudiu Gheorghe Popescu - Protopop al Protoieriei Strehaia
  • P. C. Pr. Vasile Ghițan - Protopop al Protoieriei Vînju-Mare

Numărul de parohii implicate iniţial în proiectul „Hristos Împărtăşit Copiilor”  în Episcopia Severinului şi Strehaiei a fost de 21 însumând un număr de cca. 160 de copii.

Din toamna anului 2010, numărul de parohii implicate în proiectul „Hristos Împărtăşit Copiilor” a crescut la 75 de parohii cu un număr decirca 830 copii. Acestea sunt de altfel şi parohiile în care s-a implementat proiectul „Alege Şcoala”.

 


mbl live


mbl youtube