Episcopia Severinului și Strehaiei - Noiembrie 2022

Astăzi, 30 noiembrie 2022, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Andrei, Cel întâi chemat și ocrotitorul României, Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Aluniș și-a serbat ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Publicat în Știri religioase

Românii de pretutindeni sărbătoresc Joi, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate evenimente dedicate sărbătorii.

Publicat în Comunicate

De Ziua Naţională a României, joi, 1 decembrie 2022, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918.

Publicat în Comunicate

În fiecare an, la 30 noiembrie, biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Aluniş îşi serbează ocrotitorul. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuț Ștefan invită credincioşii severineni să participe la slujbele oficiate în cinstea celui care a creştinat neamul românesc.

Publicat în Știri religioase

În ultima duminică a lunii noiembrie, ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Drobeta Turnu Severin. Preasfinția Sa a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din municipiu, având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş de închinare.

Publicat în Știri religioase

În ultima duminică a lunii noiembrie, ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, se va afla în mijlocul credincioșilor din Drobeta Turnu Severin. Preasfinția Sa va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din municipiu, având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş de închinare.

Publicat în Știri religioase
Marți, 22 Noiembrie 2022 08:25

Schimb de generații la parohia Izimșa

De praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, credincioșii Parohiei Izimșa, din Protopopiatul Vânju Mare, au avut parte de o bucurie duhovnicească deosebită primind în mijlocul lor pe Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Publicat în Știri religioase

În ziua de pomenire a ocrotitorului mănăstirii și a întregului ținut al Vâlcii, foarte mulți credincioși au luat parte cu bucurie la sărbătoarea Mănăstirii Bistrița, închinându-se cu evlavie la moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, așezate în exteriorul lăcașului de rugăciune, și cerându-i binecuvântarea și mijlocirea.

Mitropolitul Olteniei a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu alți 14 ierarhi la hramul Mănăstirii Bistrița din județul Vâlcea, duminică, 20 noiembrie 2022, de sărbătoarea Sf. Cuv. Grigorie Decapolitul.

Publicat în Știri religioase

Luni, 21 noiembrie, de slăvitul praznic al Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie în biserica din satul Izimşa, protopopiatul Vânju Mare.

Publicat în Știri religioase

Duminică, 20 noiembrie, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la sărbătoarea de anul acesta închinată Sfântului Grigorie Decapolitul va lua parte şi arhiereul nostru, Preasfinţitul Nicodim.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube