Episcopia Severinului și Strehaiei - Septembrie 2021

„Această casă Tatăl a zidit-o; această casă Fiul a întărit-o; această casă Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o şi a sfinţit sufletele noastre“. Înţelegeţi acum importanţa participării la sfinţirea unei biserici? Ne lămureşte atât de frumos cântarea: o dată cu sfinţirea construcţiei văzute, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre, statornicindu-se legătura dintre biserica de zid, care este reprezentarea vizuală, arhitectonică, a Bisericii vii, formate din preoţi şi enoriaşii unei parohii sau comunităţi monahale.

Publicat în Știri religioase

Joi, 30 septembrie 2021, Biserica Ortodoxă Română aniversează 14 de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Publicat în Comunicate

La începutul noului an universitar 2021-2022, adresăm un mesaj de binecuvântare tuturor studenților şi profesorilor din învățământul universitar și postuniversitar, dorindu-le mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea de studiere, cercetare și aprofundare a valorilor ştiinţifice, educaționale, spirituale, culturale și practice.

Publicat în Comunicate
Zi de mare sărbătoare a fost pentru credincioșii parohiei Izvorul Bârzii în duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Credincioșii din această parohie, împreună cu părintele lor Ștefan-Mihai Manole au așteptat cu nerăbdare această zi binecuvântată în care Părintele Episcop Nicodim a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Publicat în Știri religioase

În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Ierarhul nostru va sluji sfânta Liturghie în parohia Izvorul Bârzii.

Publicat în Știri religioase
Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 19:25

Parohia Breznița de Ocol are un nou preot paroh

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din satul Breznița de Ocol. Dis-de-dimineață, în ziua de sâmbătă, 18 septembrie 2021, au venit cu mic cu mare, alături de edilul lor, la biserica din sat pentru a întâmpina cum se cuvine pe Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a poposit în această zi pentru împuternici în slujire, noul păstor de suflete din această parohie.

Publicat în Știri religioase

În data de 22 septembrie 2021 se împlinesc 2 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire stareț al Mănăstirii Topolnița – arhimandritul Pavel Nicolăescu.

Publicat în Știri religioase
Marți, 14 Septembrie 2021 14:17

Pelerini la Crucea de pe dealul Chiciora

De praznicul Înălţării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Nicodim a slujit Sfânta Liturghie pe dealul Chiciora din apropierea comunei Godeanu. Aici a fost ridicată prin osteneala Ierarhului nostru și a Centrului Eparhial, o frumoasă Cruce cu o înâlţime de aproximativ 35 m, care veghează împrejurimile.

Publicat în Știri religioase

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an la data 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat o festivitate pentru a cinsti cum se cuvine această zi.

De praznicul Înălţării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie pe dealul Chiciora din apropierea comunei Godeanu. Aici a fost ridicată prin osteneala Ierarhului nostru și a Centrului Eparhial, o frumoasă Cruce cu o înâlţime de aproximativ 35 m, care veghează împrejurimile.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube