Episcopia Severinului și Strehaiei - Iunie 2021

Palatul Culturii „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Drobeta Turnu Severin și Primăria Șimian au organizat miercuri 30 iunie 2021, începând cu orele 10:00, un eveniment cultural artistic de omagiere a bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu 1821-2021 intitulat „Drumul lui Tudor Vladimirescu la Cula de la Cerneți”.

Publicat în Știri religioase

Hramul noii biserici din localitatea Baloteşti, Soborul celor 12 Apostoli, se constituie într-un nou reper în timpului sacru în care se desfăşoară viaţa liturgică a credincioşilor din această comunitate. Praznicul va fi marcat prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, miercuri 30 iunie.

Publicat în Știri religioase

În ziua pomenirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel – ocrotitorii municipiului Deva, marți, 29 iunie 2021, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit hramul de vară. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de cinci arhierei: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale, dirijată de către Părintele Daniel Balea.

Publicat în Știri religioase

Marţi, 29 iunie 2021, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Preasfinţitul Episcop Nicodim va face parte din soborul de ierarhi ce va sluji la Catedrala Episcopală din Deva, cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Publicat în Știri religioase

Luni, 28 iunie 2021, începând cu ora 09:00, la Centrul Cultural-Misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin a avut loc conferința pastoral-misionară de primăvară-vară a preoţilor din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Evenimentul a debutat cu săvârşirea unei slujbe de Tedeum.

Luni, 28 iunie 2021, începând cu ora 09:00, la Centrul Cultural-Misionar „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin va avea loc conferința pastoral-misionară de primăvară-vară a preoţilor din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Evenimentul va debuta cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Catedrala episcopală din municipiu.

Publicat în Comunicate

În comuna Isverna, județul Mehedinți, au avut loc duminică, 27 iunie 2021, manifestări comemorative dedicate memoriei luptătorilor anticomuniști.

Publicat în Știri religioase
Sâmbătă, 26 Iunie 2021 23:23

Părintele Grigore Petrescu a fost prohodit

Sâmbătă 26 iunie 2021, în comuna Godeanu, satul Păunești, a avut loc slujba de prohodire a părintelui Grigore Petrescu, fost Vicar eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Publicat în Știri religioase

În comuna Isverna vor avea loc duminică, 27 iunie 2021, manifestări comemorative dedicate memoriei luptătorilor anticomuniști.

Publicat în Știri religioase

Cu multă durere am aflat vestea trecerii la cele veșnice, în ziua Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, după o îndelungată suferinţă, a venerabilului Părinte Grigore Petrescu. Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv...

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 4


mbl live


mbl youtube