Episcopia Severinului și Strehaiei - Septembrie 2020

În contextual epidemiologic special pe care îl traversăm, la Mănăstirea "Sfânta Cruce"- Caraiman din județul Prahova, se desfăşoară în zilele de 28-30 septembrie, Congresul național "Hristos împărtășit copiilor", eveniment care reuneşte inspectorii eparhiali responsabili cu educația catehetică, reprezentanți ai Ministerului Educației Naţionale şi ai Fundaţiei World Vision România, precum și alți specialiști în educație.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a XVIII-a după Rusalii Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea Techirghiol din Arhiepiscopia Tomisului.

Publicat în Știri religioase

Binecuvântare pentru noul an universitar

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul noului an universitar 2020-2021

Publicat în Comunicate

Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci va fi un prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii severineni. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur va fi oficiată în Catedrala Episcopală de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Răspunsurile la strană vor fi date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

Publicat în Știri religioase
Luni, 14 Septembrie 2020 16:10

Pelerini la Crucea de pe dealul Chiciora

Crucea de pe dealul Chiciora, din apropierea satului Godeanu județul Mehedinți a devenit centru de pelerinaj pentru credincioșii mehedințeni care au venit de praznicul Înălțării Sfintei Cruci pentru a se ruga împreună la altarul jertfei supreme înălțat aici în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu.

Publicat în Știri religioase

De praznicul Înălţării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie pe dealul Chiciora din apropierea comunei Godeanu. Aici a fost ridicată prin grija ierarhului nostru, o frumoasă Cruce cu o înâlţime de aproximativ 35 m, care veghează împrejurimile.

Publicat în Știri religioase

În urmă cu 10 ani visul de peste veacuri a ierarhilor ce au păstorit Episcopia Caransebeșului a devenit realitate. În data de 12 septembrie 2010 Părintele Patriarh Daniel a târnosit noua Catedrală a Episcopiei Caransebeșului, ce se află în centrul civic al municipiului.

Publicat în Știri religioase
Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 19:07

Sfânta Liturghie și parastas în Parohia Godeanu

În sâmbăta dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Nicodim a poposit în mijlocul comunității satului natal, Godeanu, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

Publicat în Știri religioase
Vineri, 11 Septembrie 2020 16:30

Ciumarca satului Șușița

Vineri 11 septembrie 2020, în satul Șușița al comunei Breznița de Ocol, credincioșii au venit cu mic cu mare pentru a se ruga împreună la Ciumarca satului.

Publicat în Știri religioase

Duminică, 13 septembrie, Episcopia Caransebeșului aniversează 10 ani de la târnosirea Catedralei Episcopale. La Sfânta Liturghie săvârşită în această zi va participa şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Tot duminică vor avea loc două acțiuni culturale dedicate acestei sărbători.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube