Episcopia Severinului și Strehaiei - Aprilie 2020

Patriarhia Română continuă ampla acțiune caritabilă dedicată celor afectați de pandemie, oferind ajutor concret și diversificat la nivel de parohii și eparhii, în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină.

Publicat în Comunicate

În cea de-a doua Duminică după Paști, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va sluji și va predica la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, fiind înconjurat de slujitori ai Sfintei Catedrale.

Publicat în Știri religioase

Sărbătoarea Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” şi ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruinţă”, ocrotitorul municipiului Drobeta-Turnu Severin, reprezintă pentru clerul şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei un prilej de aleasă bucurie duhovnicească.

Publicat în Știri religioase
Miercuri, 22 Aprilie 2020 16:39

Radio Lumina împlineşte 15 ani de transmisie

Radio "Lumina", postul de radio al Episcopiei Severinului și Strehaiei, împlinește joi, 23 aprilie, 15 ani de emisie.

Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă - Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii pe frecvenţa 90,4 FM.

Hristos a înviat !

În aceste zile luminate de bucuria Învierii lui Hristos, dar și de bucuria regăsirii creștinilor ortodocși în comuniune și solidaritate prin sprijinirea concretă a oamenilor afectați sever de pandemia actuală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le mulțumește ierarhilor, preoţilor, diaconilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române care au răspuns îndemnului de a ajuta pe cei aflaţi în dificultate.

Publicat în Știri religioase

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, programul liturgic închinat Slăvitului Praznic al Învierii Domnului a debutat sâmbătă, începând cu orele 23:00, când a fost săvârşit Canonul Sâmbetei celei Mari, apoi s-a oficiat Slujba Învierii, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Publicat în Știri religioase
Duminică, 19 Aprilie 2020 18:36

Slujiri arhiereşti în Săptămana Luminată

În Săptămâna Luminată Preasfinţitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului va sluji Sfânta Liturghie după următorul program:

Publicat în Știri religioase

În săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin au avut loc mai multe rânduieli specifice acestei săptămâni.

Publicat în Știri religioase

La capătul Triodului şi Postului Mare se află slăvitul Praznic al Învierii Domnului, sărbătoare ce îndreaptă spre Dumnezeu toată suflarea creştinească.

Publicat în Știri religioase

 

Episcopia Severinului şi Strehaiei adresează mulţumiri Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin pentru sprijinul acordat în acest context al pandemiei de Coronavirus prin achiziţionarea unei cantităţi de 40.000 de prescuri pentru anafura care se numeşte în popor "Paşti" şi a unui număr de 40.000 de caserole în care va fi ambalată această anafură.

Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube