Vineri, 10 Mai 2019 21:41

Grup de pelerini din Cluj-Napoca în vizită la Episcopia Severinului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri 10 mai 2019, la ceas de seară, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, a primit la Centrul Eparhial vizita unui grup de pelerini de la Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Grigorescu" din Municipiul Cluj Napoca, însoțiți de părintele lor spiritual, părintele Nicu Dumitrașcu, profesor la catedra de patrologie a Facultăţii de Teologie din Oradea, care a participat zilele trecute la Simpozionul Patristic organizat de Episcopia Severinului şi care a considerat foarte important pentru credincioşii parohiei din Cluj-Napoca pe care o păstoreşte, să viziteze aceste locuri încărcate de istorie.

Vizita la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei fost doar unul dintre obiectivele vizitate de acest grup de pelerini aflat timp de două zile pe meleaguri mehedințene.

În prima zi a pelerinajului în Mehedinţi grupul de pelerini a vizitat mănăstirile Sfânta Ana, Mraconia şi Vodiţa precum şi clisura Dunării si Cazanele Dunării, încheind ziua cu vizitarea Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei. În ziua de 11 mai pelerinii vor poposi la Mănăstirea Topolnița și vor vizita și alte locuri încărcate de istorie din județul nostru ducând mai departe în Parohia lor informații și impresii plăcute din acest loc încărcat de istorie. La centrul eparhial au fost primiți de către Preasfințitul părinte Nicodim care le-a oferit informații despre înființarea Mitropoliei Severinului, despre istoria spirituală a locului precum și despre înființarea Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Pelerinii au primit de la Preasfințitul părinte Nicodim în semn de prețuire și pentru a-și aminti de această vizită la Centrul Eparhial, câte o carte de rugăciuni ca un dar de suflet din partea Preasfinției sale.

 

Citit 3894 ori


mbl live


mbl youtube