Miercuri, 01 Mai 2019 10:38

Eveniment cultural-sportiv la Broșteni

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 30 aprilie a.c., a avut loc în satul Lupșa de Jos, comuna Broșteni, județul Mehedinți un schimb cultural-sportiv, la Centrul turistic pentru activități culturale și sportive din localitate.

 

Evenimentul a fost marcat prin desfășurarea unei competiții fotbalistice între echipe din județul Mehedinți, România și din Districtul Borski Serbia.

După întrecerea sportivă a avut loc un spectacol folcloric în cadrul căruia au evoluat membrii ansamblului „Lăutarii Mehedinţiului”, sub bagheta maestrului Nicolae Drăghia și ansamblul „Polet” din Kladovo, Serbia.  Aceștia au oferit publicului cântece și dansuri specifice celor două zone etno-folclorice – județul Mehedinți și Districtul Borski,.

La eveniment au asistat, alături de localnici, peste 200 de turiști sârbi, dornici să descopere tradițiile românești.

Evenimentul face parte dintr-o serie de opt întâlniri între românii din județul Mehedinți și sârbii din Districtul Borski, organizate în cadrul proiectului Moșteniri la granița Dunării, contribuind astfel la dezvoltarea turismului în cele două zone.

Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității pentru turismul cultural și de agrement în regiunea transfrontalieră borski-mehedinți.

Proiectul Moșteniri la granița Dunării este implementat prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program, derulat de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Primăria Kladovo (Districtul Borski, Serbia), Primăria Broșteni și Asociația „Fiii Lupșei”  (județul Mehedinți, România).

Elena Cercega – Responsabil PR

Citit 3595 ori

Media


mbl live


mbl youtube