Marți, 17 Aprilie 2018 21:58

13 ani de emisie pentru Radio Lumina

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În data de 23 aprilie, Episcopia Severinului şi Strehaiei se bucură de un moment anivesar special. Este vorba de împlinirea a 13 ani de emisie neîncetată a postul de radio deţinut de instituţia noastră bisericească – RADIO LUMINA.

Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă - Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii.

După câteva probe în noaptea de 22 spre 23 aprilie 2005, ascultăm pentru început prima intervenţie radiofonică oficială din intervenţia postului de radio ,,Lumina”.

Primul program emis în eter a fost transmisiunea, în direct, a Sfintei Liturghii arhiereşti de la Catedrala Episcopală din Drobeta Tunu Severin, săvârşită de un sobor de arhierei, condus de mitropolitul Olteniei de atunci al Olteniei, Î.P.S. Teofan Savu.

Din data de 23 aprilie 2006, programele radioului pot fi ascultate şi pe internet.    

Radioul este unul din mijloacele moderne de misiune ale Bisericii şi alături de revistele eparhiale şi paginile de internet ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei constituie elementele de prezentare a activităţilor bisericeşti, culturale şi sociale din Mehedinţi.

La Radio Lumina se transmit zilnic în direct sfintele slujbe (Utrenia, Sfânta Liturghie şi Vecernia), de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical și informativ. Programele radioului încearcă să promoveze valorile moralei creştine şi să aducă de linişte în sufletele ascultătorilor.

Sunt deja foarte mulţi români din întreaga lume care recepţionează Radio Lumina prin Internet şi care apreciază în mod deosebit cateheza pe care o primesc prin emisiunile radioului, informaţiile referitoare la viaţa spirituală a comunităţilor mari şi mici din Mehedinţi. Toate acestea au darul de a-i apropia şi mai mult de cei dragi rămaşi acasă.

 

Citit 5074 ori


mbl live


mbl youtube