Episcopia Severinului și Strehaiei - Sâmbătă, 15 Iunie 2024

În Duminica a VII-a după Paşti, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Preasfinţitul Părinte Nicodim va lua parte la evenimentele prilejuite de resfințirea bisericii parohiei Pătulele I din Protopopiatul Vânju Mare.

Publicat în Știri religioase

Fundaţia Culturală Lumina, organizaţie non-guvernamentală de interes comunitar a organizat în această perioadă în parteneriat cu Episcopia Severinului şi Strehaiei, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Primăria Drobeta Turnu Severin, Centrul cultural „Nichita Stănescu”, Filiala Craiova Uniunii Scriitorilor din România şi Palatul Culturii, Festivalul Transfrontalier de Literatură „Mihai Eminescu”, manifestare culturală dedicată aniversării a 135 de ani de la trecerea la cele veşnice a „poetului nepereche”. Mihai Eminescu a murit pe 15 iunie, la vârsta de 39 de ani, în casa de sănătate a medicului Şuţu din București. „Luceafărul poeziei românești” este înmormântat la Bucureşti, în Cimitirul Bellu.

Catedrala Episcopală din Vârșeț și-a serbat hramul de praznicul Înălțării Domnului, ocazie cu care au fost organizate mai multe manifestări religioase și culturale. Șase ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au oficiat Sfânta Liturghie. Din soborul de ierarhi a făcut parte şi Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Știri religioase


mbl live


mbl youtube