Episcopia Severinului și Strehaiei - Joi, 08 Martie 2018

Preasfinţitul Părinte Nicodim va fi prezent şi în duminica a III-a a marelui post la catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare va fi oficiată alături de soborul de preoți și diaconi al Sfintei Catedrale.

Publicat în Stiri religioase

În această sâmbătă, una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Mehedinţi, Mănăstirea Gura Motrului, se găteşte spre a primi pe Întâistătătorul Eparhiei.

Publicat în Stiri religioase

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic, filiala Mehedinţi, organizează pe 9 martie 2018, de la ora 11.00, la Drobeta Turnu Severin, un ceremonial de comemorare a tuturor luptătorilor anticomunişti din România. Ceremonia din ziua prăznuirii celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia Armeniei va avea loc în faţa monumentului din parcul Dragalina, dedicat victimelor comunismului. Un sobor de preoţi, delegați de la Centrul eparhial din municipiu, va oficia slujba parastasului pentru sufletele tuturor mehedinţenilor mutaţi la Domnul, care au trecut prin grele încercări în timpul deportărilor şi strămutărilor de amploare în Câmpia Bărăganului.

Publicat în Stiri religioase

Direcția pentru Patrimoniu Istoric și Tursm Cultural, prin Cetatea Medievală a Severinului a organizat miercuri, 07.03.2018, începând cu ora 17:00, un evenimentul de omagiere a “EXCELENTEI FEMININE” din Mehedinti, un eveniment dedicat doamnelor. Cu acest prilej a fost pregătit un număr variat de momente artistice pentru ca doamnele să se simta preţuite.


mbl live


mbl youtube