Imprimă această pagină
Joi, 13 August 2020 11:09

Biserica "Maioreasa" din Drobeta Turnu Severin îşi serbează hramul în fiecare an la 15 august

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biserica "Maioreasa" din Drobeta Turnu Severin îşi serbează hramul în fiecare an la 15 august, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. În ajunul sărbătorii, în seara zilei de 14 august, se va săvârşi slujba "Prohodului Adormirii Maicii Domnului", urmată de procesiunea în duh de rugăciune în jurul bisericii cu sfântul epitaf al Maicii Domnului.

În ziua praznicului, la altarul de vară din curtea bisericii, la umbra teilor şi a zidurilor bisericii, se va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, având alături un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica Maioreasa este primul locaş ortodox ridicat în Drobeta Turnu Severin, la câţiva ani de la înfiinţarea oraşului. Este o ctitorie din anul 1842 a maiorului Ioan Ciupagea şi a soţiei sale Dumitrana. Iniţial, biserica a avut trei turle, cele două laterale fiind desfiinţate în 1872. Locaşul de cult a suferit şi alte modificări în decursul timpului. În ultima perioadă s-au efectuat, pe lângă lucrări de modernizare, şi lucrări la frontispiciul bisericii, anume o icoană mozaic cu Domnul Hristos binecuvântând şi icoana hramului Adormirii Maici Domnului lucrată în tehnică modernă de îmbinare vitralii şi mozaic.

Citit 1339 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2020 11:14