Joi, 01 Martie 2018 15:16

Ambasadorul Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 1 martie 2018, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Oleksandr Bankov, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în România. 

Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bunele relații dintre cele două popoare și a exprimat dorința de a fi cultivate și aprofundate. În acest context, Părintele Patriarh a ilustrat unitatea duhovnicească dintre cele două țări prin exemplul sfinților Paisie Velicicovschi de la Neamț și Petru Movilă, Mitropolitul Kievului. Contribuția acestor sfinți la reînnoirea duhovnicească din timpul lor a constituit un răspuns spiritual la secularizarea occidentală inițiată de iluminism.

Patriarhul României a apreciat, de asemenea, importanța pelerinajelor organizate în Ucraina prin Agenția Basilica Travel, care îmbogățesc cunoașterea reciprocă dintre credincioșii celor două Biserici.
Domnul Oleksandr Bankov a mulțumit pentru primire și a subliniat bunele relații dintre cele două state vecine, apreciind faptul că minoritatea ucraineană din România se bucură de o bună conviețuire cu poporul român. În acest sens, un rol foarte important îl are Biserica Ortodoxă Română.
Domnia sa a amintit și dificultățile prin care Ucraina trece în această perioadă, atât pe plan politic, cât și bisericesc.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat doriri de sănătate şi succes domnului Ambasador al Ucrainei la București.

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

Citit 5294 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Noiembrie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube