Imprimă această pagină
Marți, 12 Septembrie 2017 09:15

Trei arhierei au sfințit biserica de pe Calea Hinovei din Șimian

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ani de osteneală și muncă, cu recunoștință față de Dumnezeu și de ctitori, sâmbătă, 09 septembrie 2017, s-a împlinit rânduiala de sfințire a bisericii cu hramul “Sfântul Dorotei de Gaza” a Parohiei Calea Hinovei din protopopiatul Drobeta, comuna Șimian.

Lucrarea oamenilor a fost zidirea din piatră, lemn și culoare, făcută cu ajutorul celor care au adăugat sprijinul lor la jertfa Părintelui Paroh Ştefan Ionuţ, pentru a zidi o Casă Domnului: Primăria comunei Şimian, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Judeţean Mehedinţi, familiile Zăman Ion şi Curelea Ana şi Ion, şi nu în ultimul rând enoriaşii parohiei Calea Hinovei.
După rânduieli străvechi și predanii sfinte, slujba de târnosire a fost săvârşită de un ales sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei alături de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria şi o binecuvântată adunare de preoți și diaconi.
Programul manifestărilor a început sâmbătă, 9 septembrie, la ora 8.00 cu Slujba de Sfințire a apei, iar la 8.30 Slujba de Sfințire a  bisericii,  urmată la 9.30 de Sfânta Liturghie. În cadrul evenimentului euharistic a avut loc Sfânta Taină a Hirotoniei și instalarea noului preot paroh al parohiei Calea Hinovei în persoana tânăruluidiacon Vătuiu Daniel.
La finalul Sfintei Liturghii au fost acordate gramate de cinstire, iar preotului Ștefan Ionuț Cosmin care s-a ocupat de construcția acestei biserici i-a fost acordată Crucea Patriarhală această biserică fiind cea de-a doua biserică construită prin purtarea sa de grijă.
Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în 16 mai 2009, iar în 11 decembrie 2010 s-a sfinţit subsolul bisericii care a servit ca paraclis până la finalizarea lucrărilor de construcţie şi sfinţirea bisericii.
Binecuvântează, Doamne, lucrarea aceasta și primește, în noua Casă a Ta, rugăciunile poporului celui binecredincios!

 

Citit 11575 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2017 09:28

Galerie de imagini