Imprimă această pagină
Vineri, 22 Decembrie 2017 16:30

Sobor de arhierei la hramul Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana este ocrotitorul Episcopiei Severinului şi Strehaiei. El este cel care a înfiinţat acum mai bine de 600 de ani Mănăstirea Vodiţa şi tot de numele său este legată şi începerea vieţii monahale la alte 3 mănăstiri din Eparhie: Topolniţa, Coşuştea Crivelnic şi Gura Motrului. Sfântul a întemeiat şi alte biserici în ţinuturile Mehedinţiului, iar din timpul său oamenii ţin sărbătoarea numită Ciumarca, ce aminteşte de minunile vinedecărilor de ciumă pe care Sfântul le-a săvârşit.

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Nicodim, Ocrotitorului Eparhiei Severinului și Strehaiei, în fiecare an, la bucuria credincioşilor mehedinţeni iau parte oaspeţi veniţi atât de aproape cât şi de departe. În acest an, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisul, alături de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.  

Rugăciunile drept-slăvitorilor creştini se vor îndrepta şi către Născătoarea de Dumnezeu, cea care la plinirea vremii a născut pe Mântuitorul Hristos.

Citit 4806 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 16:34