Ziua Armatei a fost marcată şi la Drobeta Turnu Severin
Marţi, 25 Octombrie 2016 12:38

DSC 7398Ziua Armatei a fost marcată vineri 25 octombrie şi la Drobeta Turnu Severin. În această zi, cu toţii, rememorăm cu întreg respectul cuvenit, pe toţi cei care s-au jertfit pentru îndeplinirea idealurilor la care poporul român a aspirat, şi încercăm să le urmăm pilda pentru un viitor mai bun.

În acest sens primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a organizat, începand cu ora 10.00, un ceremonial de sărbătorire a Zilei Armatei Române la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor din municipiu.

Ceremonialul militar a început cu primirea oficialităţilor, de către Garda de onoare şi intonarea Imnului de Stat, urmata apoi de oficierea unei slujbe religioase pentru cinstirea memoriei eroilor neamului, oficiată de un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial. Au urmat cuvântarile prilejuite de acest moment

Slujba religioasă a fost urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Ziua Armatei este legată efectiv şi afectiv de obiectivele şi sentimentele Armatei Române, care au vizat întotdeauna îndeplinirea idealurilor naţionale: unitate, independenţă, suveranitate si integritate teritorială.

Ziua Armatei Române Române a fost instituita prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.


DSC 7399  DSC 7414 DSC 7436