“Vreau să merg la Şcoală!”- un nou program social-filantropic în Episcopia Severinului şi Strehaiei
Miercuri, 09 August 2017 18:51

sigla episcopie - originalSectorul Social-Filantropic al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a demarat programul social-filantropic: "Vreau să merg la Şcoală!". Acest program se desfăşoară cu ocazia începutului de an şcolar 2017-2018, în parohiile din cuprinsul episcopiei în vederea ajutorării elevilor care prezintă risc de abandon şcolar.

Programul se derulează în perioada lunii august şi prima jumătate a lunii septembrie şi presupune ca fiecare parohie din Eparhia Severinului să identifice elevi cu risc de abandon şcolar sau/şi care provin din familii aflate în nevoi care vor beneficia de uniforme şi ghiozdane cu rechizite, necesare în timpul anului şcolar.

Preoţii vor face apel în cadrul slujbelor pentru donaţii ce vor fi folosite pentru achiziţionarea celor menţionate mai înainte şi care vor fi dăruite în prima săptămână de şcoală elevilor selectaţi.

Sfântul Ioan Gură de Aur, mare părinte al Bisericii, a subliniat importanţa fundamentală a educaţiei creştine a copiilor şi a tinerilor, astfel încât gândirea sa poate fi valorificată în relaţia Biserică-Familie-Şcoală din contextul contemporan.

Sfântul Ioan Gură de Aur, în repetate rânduri, a insistat asupra responsabilităţii părinţilor de a le oferi copiilor o educaţie încă din fragedă pruncie, spre a-i pregăti nu doar pentru împlinirea vocaţiei lor în această viaţă pământească, ci mai ales pentru a-i orienta către împărăţia lui Dumnezeu, spre dobândirea mântuirii şi a vieţii veşnice.

Valoarea educaţiei, atât în Familie, cât şi în Biserică şi în Şcoală, are o relevanţă pentru istorie şi chiar pentru veşnicie, în măsura în care ea este cultivată cu deschidere spre dobândirea vieţii şi fericirii veşnice în iubirea eternă a lui Dumnezeu.