Tinerii elevi ai Scolii Politiei de Frontiera au depus Juramantul Militar
Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 00:32

DSC 4380Vineri 10 noiembrie 2017 începând cu orele 11:00, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Drobeta Turnu Severin, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către elevii Poliției de Frontieră Române. Ceremonia a început cu un cuvânt ținut de către domnul comisar șef Ciobanu Victor Marius directorul Școlii de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin.

În continuare a urmat oficierea serviciului religios de către Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei alături de un sobor de preoți de la Centrul Eparhial. La momentul potrivit din slujba, tinerii elevi au depus jurământul militar. La finalul slujbei autoritătile locale și centrale au adresat un cuvant către elevii prezenți, dar și către părinții care au venit să le fie alături în aceste momente unice în care au jurat credință tării.

La finalul cuvantărilor a urmat constituirea dispozitivului pentru defilare, iar mai apoi elevii școlii Poliției de Frontieră au defilat prin fața autorităților în sunet de fanfară militară.

Un moment emoționant s-a petrecut la finalul ceremoniei când unul dintre elevii care au depus jurământul a ținut ca această zi să rămână memorabilă nu numai pentru sine, dar și pentru familia sa cerând în căsătorie în fața tuturor celor prezenți pe cea care îi va fi alături toată viața.

 

DSC 4379DSC 4387DSC 4393

DSC 4397DSC 4398DSC 4403

DSC 4404DSC 4428DSC 4438