Sute de mii de pelerini se vor închina la moaştele Sfântului Dimitrie Basarabov
Miercuri, 24 Octombrie 2007 03:00
Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română aduce în atenţia credincioşilor momentele de sărbătoare ale Bucurestilor, prin sărbătorirea Sfinţilor ocrotitori ai Bucureştilor, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (26 octombrie) si Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, ale cărui sfinte moaşte se păstrează în Catedrala patriarhală. Acestea reprezintă de secole un popas duhovnicesc pentru credincioşii din Bucureşti si împrejurimi, ca si pentru sutele de mii de pelerini din întreaga ţară.
Joi, 25 octombrie a.c, la orele 9.00, potrivit traditiei locului, sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase în procesiune din Catedrala patriarhalã si aşezate în baldachinul special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde vor rãmâne pentru a fi venerate de cãtre credinciosi pânã duminicã noaptea, 28 octombrie a.c.
Cu aceastã ocazie, se vor sãvârsi slujbe de priveghere în fiecare searã, începând cu data de 25 octombrie si pânã în data de 27 octombrie inclusiv, la orele 17.00.
În zilele de 26 şi 28 octombrie, începând cu orele 9.30, va fi oficiatã Sfânta Liturghie pe podiumul amenajat lângã Catedrala Patriarhalã.
În ziua de 27 octombrie, ziua de prãznuire a Cuviosului Dimitrie cel Nou, dupã Sfânta Liturghie, care se va oficia în Catedrala Patriarhalã, va avea loc sfintirea si inaugurarea studiourilor de Radio si Televiziune Trinitas ale Patriarhiei Române, situate în Palatul Patriarhiei.
 
A consemnat Pr. Viorel Vlãducu, consilier mass-media.